Λίγες μέρες έμειναν για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς Salomon Mountain Cup που θα γίνει στην Πεντέλη-Διόνυσο

sc

Πεντέλη 3/3/2019

Λίγες μέρες έμειναν για τον τρίτο και τελευταίο αγώνα της σειράς Salomon Mountain Cup που θα γίνει στην Πεντέλη-Διόνυσο. Από πέρσι αλλάξαμε τη σειρά των αγώνων ώστε η τεχνική δυσκολία να είναι αυξανόμενη πηγαίνοντας προς το τέλος του Κυπέλλου έτσι οι αρχάριοι συμμετέχοντες να έχουν μία ολοκληρωμένη εμπειρία ορεινών αγώνων!

Οι δύο διαδρομές δεν αφήνουν κανέναν αδιάφορο αφού εναλλάσσονται μεταξύ χωματόδρομων και όμορφων δασωμένων μονοπατιών ενώ περνάνε από τα παλιά λατομεία της περιοχής στα οποία έχει γίνει ανάπλαση του χώρου με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημεία πολύ υψηλής αισθητικής!

Η μεγάλη διαδρομή έχει μήκος 10,5 χλμ και 660 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς. Γενικά χαρακτηρίζεται εύκολη και γρήγορη αφού οι πρώτοι αθλητές χρειάζονται περίπου 53’ για την ολοκλήρωσή της αλλά σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες έχει κάποια κομμάτια που είναι τεχνικά και πιο συγκεκριμένα το ανηφορικό κομμάτι μετά τον σταθμό Βίκος – High 5 όπου θα υπάρχει νερό και ισοτονικό, καθώς και το τελευταίο κατηφορικό μονοπάτι πριν τον τερματισμό. Θεωρείται όμως ιδανική για νέους αθλητές στο χώρο του βουνού καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να δουν σε μικρογραφία συνθήκες που υπάρχουν στους μεγάλους ορεινούς αγώνες.

Η μικρότερη διαδρομή έχει μήκος 6,5 χλμ και 300 μέτρα θετικής υψομετρικής διαφοράς.

Εδώ δεν υπάρχει το τεχνικό μονοπάτι στην κατάβαση, αφού το τελευταίο κομμάτι είναι ασφάλτινο, ώστε να μην τρομάζει τους νεοεισερχόμενους στο χώρο.

Οι δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να γίνουν μέχρι και την Δευτέρα 25/2 στο κατάστημα Salomon Store που βρίσκεται Κολοκοτρώνη 8, Κηφισιά, 145 62, τηλέφωνο επικοινωνίας 210 80 16 383 και ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του αγώνα www.trailpro.gr όπου μπορείτε να δείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις διαδρομές, τον χώρο εκκίνησης, κλπ.

Υπενθυμίζουμε πως την ημέρα του αγώνα δε γίνονται νέες εγγραφές.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια στην προετοιμασία σας

Η οργανωτική επιτροπή